Viimeinen tarina – miten Batman kuoli?

16.04.2010 Tri Tuomio

Hän on Gothamin suojelija, sen kostava henki, sen synkkä ritari. Vuosikaudet hän on käynyt yhden miehen sotaansa pitääkseen kaupungin kadut turvallisena. Mutta tänä yönä se sota on vaatinut viimeisen uhrinsa…

Batmanin.

Naamioitu etsivä makaa arkussa, ja hänen lähimmät ystävänsä sekä pahimmat vihollisensa kokoontuvat jättämään viimeisen tervehdyksen vainajalle. Jokainen kertoo varsin erilaisen tarinan tuntemastaan Batmanista: miten hän eli… ja miten hän kuoli.

Öisen varjon lailla tumma hahmo seuraa makaaberia muistotilaisuutta. Hän tietää, että sankareiden ja rikollisten ristiriitaiset tarinat eivät mitenkään voi olla totta. Ennen kuin yö päättyy ja Batmanin arkku suljetaan lopullisesti, hänen pitää vastata kysymykseen:

MITÄ TAPAHTUI VIITTARITARILLE?

Palkittu bestseller-kirjailija Neil Gaiman ja supertähtikuvittaja Andy Kubert punovat kymmenien vuosien Batman-legendat yhdeksi unohtumattomaksi tarinaksi, joka tarjoaa meille liikuttavan tulkinnan sarjakuva-ikonin viimeisistä hetkistä. Tarinan lisäksi albumi sisältää Kubertin luonnoksia ja Gaimanin kirjoittaman johdannon sekä 4 hänen laatimaansa lyhyttä kertomusta Batmanin maailmasta.

Viimeinen Batman-tarina kirjakaupoissa 14.4.2010 alkaen.  Suositushinta 25,90€.

Avainsanat