Hämähäkkimies vuosikerta 1980

12.03.2010 Tri Tuomio

Suomalainen Hämähäkkimies-lehti täyttää maaliskuussa 2010 kokonaiset 30 vuotta, ja juhlan kunniaksi Egmont julkaisee sarjan ensimmäisen vuosikerran “näkkärihenkisenä” kovakantisena kokoelmana. Vuoden 1980 lehdet esittelivät maailman suosituimman supersankarin suomalaisille lukijoille ja aloittivat Marvel-aikakauden maassamme.

Sarjaa kirjoitti tuolloin legendaarinen Len Wein (mm. Wolverinen luoja) ja piirsi mestarillinen Ross Andru, ja monet pitävät tätä jaksoa seittisankarin pitkän uran kohokohtana. Näissä klassisissa 10 lehdessä Hämähäkkimies kohtaa Hiekkamiehen, Tohtori Mustekalan, Liskon, Kingpinin ja monta muuta hurjaa superroistoa – minkä lisäksi näissä tarinoissa nähtiin ensi kertaa suomeksi niin Ryhmä-X kuin Tuomarikin!

Hämähäkkimies vuosikerta 1980 sisältää 320 sivua ensiluokkaista seikkailusarjakuvaa asianmukaisilla artikkeleilla & alkuperäisillä kansilla varustettuna. Koska alkuperäiset lehdet ovat nykyisin erittäin harvinaisia (ja arvokkaita!), on tämä kokoelma todellinen aarre kaikkien keräilijöiden ja sarjakuvaharrastajien hyllyyn.

Hämähäkkimies vuosikerta 1980 Egmontin verkkokaupassa

Avainsanat