Alan Moore: Rämeen olento

02.03.2010 Tri Tuomio

On olemassa punainen ja julma maailma…

Siellä tapahtuu punaisia asioita.

Maailma syö vaimosi…

syö sinun ystäväsi…

Syö kaiken sen…

Mikä tekee sinusta ihmisen…

Ja sinusta tulee hirviö.

Legendaarisen Alan Mooren (Vartijat, Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, V niin kuin verikosto) ensimmäinen suurtyö vihdoinkin suomeksi yksissä kansissa! Rämeen olento (Swamp Thing) oli Mooren läpimurto amerikkalaisille sarjakuvamarkkinoille, ja sitä pidetään edelleen yhtenä hänen pääteoksistaan.

Alec Holland oli tiedemies, jonka kaamea onnettomuus muutti vihreäksi kasvihirviöksi. Nyt Rämeen olento piileskelee Floridan suoalueilla ja yrittää tavoitella kadottamaansa ihmisyyttä… kunnes ulkopuoliset, pahantahtoiset voimat puuttuvat peliin. Edessä on synkeä, ravistava matka kauhun sydämeen, jonka varrella punnitaan niin olennon kuin hänen ystäviensä inhimillisyys…

Mooren sävähdyttävää, kammottavaa ja yllättävää tarinaa myötäilevät hienosti Stephen Bissetten sekä John Totlebenin houreiset piirrokset, ja esipuheet kokoelmaan ovat kirjoittaneet hahmon luoja Len Wein sekä maineikas kauhukirjailija Ramsey Campbell. Rämeen olento on ajaton mestariteos ja pakkohankinta kaikille modernin sarjakuvan ja jännityksen ystäville!

Kahdeksankymmentäluvun ehkäpä älykkäin ja pelottavin kauhukertomus. – Rolling Stone

Alan Moore: Rämeen olento verkkokaupassa ja kirjakaupoissa, ilmestynyt 3.3.2010.

Avainsanat