Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1910

17.02.2010 Tri Tuomio

Hurraa! Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga on palannut pelastamaan Ison-Britannian pahuuden voimilta! Vuosi on 1910. British Museumin syövereissä aavejahtaaja Carnackia piinaavat näyt okkultisesta salaseurasta, joka yrittää tuoda maailmaan “Kuulapsen”.

Samaan aikaan edellisen vuosisadan pahamaineisin sarjamurhaaja on palannut Lontoon satama-alueille jatkamaan karseaa uraansa. Neiti Murray, nuorentunut Allan Quatermain, parannuksen tehnyt varastaiteilija Anthony Raffles sekä kuolematon soturi Orlando tempautuvat brutaaliin oopperaan, jossa muita pääosia näyttelevät raivoisa Merirosvo-Jenny sekä karismaattinen teurastaja Puukko-Mackie.

Käsikirjoittajanero Alan Moore (Vartijat, V niin kuin verikosto) laatii nykyään aniharvoin uusia sarjakuvia, joten kun häneltä ilmestyy upouusi teos, kyseessä on jo tapaus sinänsä. Yhdessä kuvittaja Kevin O’Neillin kanssa laadittu Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1910 jatkaa herrojen muutaman vuoden takaista kulttisarjaa, ja albumi julkaistaan vihdoinkin suomeksi muutaman kuukauden hekumallisen odottelun jälkeen.

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1910 Egmontin verkkokaupassa ja kirjakaupoissa 17. helmikuuta!

Esittelyt:

Varastaiteilija

Aavejahtaaja

Kuolematon soturi(tar)


Avainsanat