Yookain uuden vuoden lupaukset

07.01.2010 Tri Tuomio

Uuden vuoden kunniaksi on tapana antaa lupauksia. Egmontin mangatiimi voisi lupailla vaikkapa tekevänsä parhaansa suomalaisen mangakentän aikuistamiseksi. Pitkät megahitit ja rellestysviihteen jätämme vuonna 2010 rakkaan kilpakumppanimme Sangatsu Mangan/Punainen Jättiläinen harteille, ja iskemme lukijakuntaan sarjalla nopeita ja yllättäviä koukkuja. Luvassa on siis entistä aikuisempaa ja erikoisempaa sarjaa, mutta shojoakaan ei unohdeta. Myös klassikko-osastolla saatamme asettaa Sangatsulle kapuloita rattaisiin, mutta sen suunnitelman hauduttelu saattaa vielä viedä koko tämän vuodenkin.

Vanhojen suosikkitekijöiden sarjoja häämöttää myös horisontissa, sekä uusia että pikantisti ikääntyneitä. Ensimmäisenä lehtipisteisiin pärähtää Gosho Aoyaman Magic Kaitou. Salapoliisi Conan on Egmontin mangarosterin kestosuosikki, joten eiköhän tällekin neliosaiselle sarjalle riitä arvostavaa yleisöä. Rumiko Takahashin Inuyasha lähestyy loppuhuipennustaan, joten suuret saappaat ovat jäämässä tyhjiksi. Kukakohan ne täyttäisi parhaiten? Ehkä Takahashin uusi sarja?

Vuoden päättymistä Yookain osalta piristi eritoten Tähtivaeltaja 4/2009, jossa lehden pääarkkitehti Toni Jerrman pyörtää aiempia nihkeitä kommenttejaan Hellsingistä ja Hirviöprinsessa Himestä ja nostaa ne pakko-ostosten kategoriaan. Tehkää tekin samoin! Räävittömän lystiä verioopperaa viistolla huumorilla molemmat.

Tässä olivat siis Yookain lupailut vuodelle 2010. Toivon Belldandyn, Urdin ja Skuldin suojelusta kaikille Egmontin mangoja tavaaville tahoille. Paljon korotuksia palkkoihin ja taskurahoihin! Toimivia karkotusloitsuja painovirhepaholaisia vastaan! Vähemmän typoja! Enemmän tuoreita mangoja!

Avainsanat