SUPERSANKARIT: VILKAISU KRISTALLIPALLOON

05.01.2010 Tri Tuomio

Hyvää alkavaa vuotta kaikille sarjakuvan ystäville! Vuonna 2009 julkaisimme vinon pinon hulppeita sarjakuvakirjoja, mutta tarkoitus on toki pistää vielä paremmaksi tänä vuonna. Vaikka tapanani ei ole laverrella kaikkia suunnitelmiamme, vilkaistaan kuitenkin, mitä tulevaisuus supersankareille (ja vähän muillekin) on lupaamassa:

– HÄMÄHÄKKIMIES-lehti täyttää vuonna 2010 peräti 30 vuotta – ja onkin muuten ilmestynyt kauemmin yhtäjaksoisesti kuin mikään muu suomalainen supersankarisarjakuvalehti! Juhlan kunniaksi Hämistä juhlitaan monin tavoin: huippupiirtäjä Marcos Martin saapuu Tampere Kuplii -festareille maaliskuussa kertomaan työstään Hämiksen parissa, opastamaan sarjispiirtämisen saloihin sekä tietty signeeraamaan lehden uusinta numeroa! Lisäksi festareilla julkaistaan upea näköiskokoelma vuosikerrasta 1980, ja muutakin seittisäpinää on luvassa vuoden mittaan…

– RYHMÄ-X alkaa ilmestyä kerran kuussa, ja ainakin alkuvuosi 2010 tullaan seuraamaan Uncanny X-Menin tarinoita, mutta jos tarpeeksi moni sitä pyytää, voihan olla, että julkaisemme lehdessä kaivatun Joss Whedonin kirjoittaman seikkailun (vink vink: kirjoittakaa asiasta lehden toimittajalle, arvoisalle Koivumäelle 🙂 ). Pienen tauon jälkeen IHMESARJA jatkaa myös RX:n seikkailujen esittämistä, alkaen aikanaan suomentamattomista Dave Cockrumin piirtämistä tarinoista. Ja kuten Hämiksen kanssa, myös RX:n suunnalta on luvassa ainakin yksi mojova ylläri…

– KERRASSAAN MERKILLISTEN HERRASMIESTEN LIIGA 1910. Vaikeuksien kautta voittoon: Alan Mooren ja Kevin O’Neillin uusi mestariteos ei ehtinyt ilmestyä 2009, mutta nimen puolesta onkin sopivampaa, että se pläjähtää kauppoihin (kirja-sellaisiin) vuonna 2010. Luvassa huikean kirjallista menoa, toimintaa ja laulantaa (?).

– BATMAN juhli synttäreitään 2009, ja sen perään onkin sopiva vilkaista, millainen mahtaa olla VIIMEINEN BATMAN-TARINA. Viittaritarin saattelee haudan lepoon mestarikirjoittaja Neil Gaiman, apunaan kuvittaja Andy Kubert. Lisäksi opuksessa esitellään Gaimanin lyhyitä Batmaniin liittyviä sarjiksia!

Siinäpä muutama uutinen alkuvuoden ohjelmasta. Muutakin odottelun arvoista amerikkalaisjehnaa vuodelle 2010 on toki tulossa. Ai mitäkö? Muutaman avainsanan voi tässä paljastaa: rämeet ja hirviöt, nukkumatti ja kiinalaiset sadut, Rautamies ja painajaiset…

Kaikin puolin oivaa sarjisvuotta 2010 toivottaa
RMÄKI

Avainsanat