Sarjakuva-Finlandiaa tavoitellaan humpan ja kurvatappelun konstein

09.12.2009 Tri Tuomio

Kaksi Korkeajännityksen erikoisjulkaisua on ilmoitettu Egmontilta Sarjakuva-Finlandia -tunnustuspalkinnon tavoittelijoiksi.

ELÄKELÄISTEN KORKEAJÄNNITYS: Humppaa tai kuole!

korkkari-elakelaisetKoko Euroopan suosituin humppaorkesteri Eläkeläiset kisailee keväällä Euroviisu-ehdokkuuden ohella sarjakuvallisen ansioitumisen Finlandiasta. Marko Kantolan kirjoittama ja Tomi-Pekka Jokinen-Riionheimon piirtämä sarjakuva on hilpeän persoonallisen tavaramerkkitaiteen juonikas pieni suurteos, jossa yhtyeen musiikillinen ristiretki Berliiniin omaksuu  perinteisen taistelevan korkkaritarinan ilmiasun.

“… pakko kyllä hehkuttaa urakalla, sen verran mahtava tuo on. On se p***kele, jos ei ole seuraavan  Sarjakuva-Finlandian finalistien joukossa!” (Nim. Lönkka, Kvaak)

“Se vuoden 2009 todellinen sarjakuvateko. Epus opus. Nam sekä pam.” (Vesa Kataisto, Kvaak)

Eläkeläisten Korkeajännitys: Humppaa tai kuole!

SUOMEN ILMASODAN KORKEAJÄNNITYS: Luutnantti Ilves

Moog Konttinen & Hannu Lukkarinen: Kurvatappelua Karjalan taivaalla
Markku Paretskoi & Tarmo ja Topi Koivisto: Punainen Kobra

Suomen Ilmasodan Korkeajännitys - Luutnantti IlvesKymmenen vuoden ajan ilmestyneiden kotimaisten Korkeajännitysten sarja on huipussaan kahden seikkailun sarjakuvakirjassa, jonka huolelliset valmistelut ja piirrostyö kestivät yli kolme ja puoli vuotta. Lukkarisen joustava ja vauhdikas kuvitus vaihtuu lennosta isä ja poika Koiviston tarkkaan ja sujuvaan piirrostaiteeseen. Teos on joka puolella todettu kaikkien aikojen komeimmaksi korkkariksi.

“… hyvin ovat herrat työnsä tehneet: parasta Korkkaria, ikinä.” (Wallu Vaalio, Pelit 12/09)

“… paremmin kuvitettua ilmasotaa ei ihan heti löydä.” (J. Suominen, Lumo)

“Ilves lienee paras Suomessa piirretty sotasarjakuva.” (H. Haapavaara, Kauppalehti 23.10.09)

Suomen ilmasodan Korkeajännitys: Luutnantti Ilves

Yksi hienoimmista sotasarjakuvista

Sarjakuvan siivenveikot

Sarjakuva-Finlandian ilmoittautumisia kerätään nelihenkiselle raadille 7.1. 2010 asti. Määrä on jo nyt ylittänyt 50 teoksen rajan. Kymmenen finalistin lista ja lopullisesta palkinnosta päättävän henkilön nimi julkistetaan 12.2. 2010. Sarjakuva-Finlandia luovutetaan Tampere Kuplii -festivaalin yhteydessä 19.3. 2010.

Katso kaikki Sarjakuva-Finlandiaan ilmoitetut teokset


Avainsanat