Muumipeikko täyttää 65 vuotta!

03.12.2009 Tri Tuomio

Tove Janssonin rakastetut Muumi-hahmot täyttävät ensi vuonna kunnioitettavat 65 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Muumit yhdessä lukuisten yritysten kanssa käynnistävät koko vuoden kestävän kampanjan, jonka aikana kerätyt varat lahjoitetaan WWF:n Itämeri-työlle. Kampanja tulee näkymään kaikissa Pohjoismaissa.

Tove Jansson asui koko elämänsä Itämeren rannalla ja merestä tuli sekä Muumeille että hänelle itselleen tärkeä turvallisuuden ja vapauden symboli. Juhlavuoden kampanjan taustalla onkin Tove Janssonin läheinen suhde mereen. Jansson halusi myös kannustaa lapsia luovuuteen ja piirtämiseen, joten kampanjan aikana toteutettava piirustuskilpailu yhdistää näin kaksi Janssonille tärkeää asiaa.

Juhlavuoden käynnistää joulukuun alussa www.moomin65.com -sivustolla avautuva joulukalenteri, jonka luukkujen takaa paljastuu erilaisia Muumi-tehtäviä. Joulukalenteri huipentuu 24. joulukuuta, jolloin koko sivusto avautuu kävijöille. Sivustolla tullaan käynnistämään tuolloin Pohjoismaiden suurin lapsille suunnattu piirustuskilpailu, joka kestää koko vuoden.

Sivustolle tulee lisäksi Muumin Merikoulu, jossa lapset voivat oppia meristä, niissä asuvista lajeista ja merten suojelusta hauskojen tehtävien, kuvien ja tekstien avulla. Merikoulun sisällön on suunnitellut WWF. Koko www.moomin65.com -sivusto tullaan julkaisemaan sekä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi että tanskaksi.

Nettisivujen lisäksi Muumin Merikoulu tulee näkymään koko vuoden Silja Linen laivoilla, koululaisten loma-aikoina Naantalin Kylpylässä sekä kesän ajan Muumimaailmassa. Kampanja näkyy myös monien yhteistyöyritysten tuotteissa, joiden tuotosta osa lahjoitetaan WWF:n Itämeri-työlle.

Egmont Kustannus on yksi kampanjassa mukana olevista yrityksistä. Egmontin Muumi-tuoteperhe tulee saamaan vuonna 2010 uuden logon, joka koristaa kaikkia Egmont Kustannuksen Muumi-tuotteita.

Juhlavuotta juhlistetaan myös Muumi-lehden uudistuksella sekä Muumi lehdessä (02/10) julkaistavalla piirrustuskilpailulla. Kirjalito julkaisee Muumin juhlavuoden pelin ”65 hupsua kysymystä ja hassua vastausta”, kirjat ”Opi piirtämään muumien kanssa” ja ”Kierrätä hauskasti, askartele uudeksi” sekä tarrakirjan”Muumien meriretki”. Lisäksi järjestämme Muumi 65 vuotta -juhlakilpailun netissä.

Avainsanat