Synkempi yö, synkempi ritari

23.11.2009 Tri Tuomio

batman-ja-ihmepoika-robin-sarjakuva

Batman: myyttinen sarjakuvasankari. Hän syntyi varjoissa. Häntä ajavat väkivalta, kosto ja oman käden oikeus. Kuvaan astuu ihmepoika Robin, kirkas väriläikkä tasapainottamaan Gothamin yön ritarin synkkyyttä. Mutta teiniapulaisen tausta on yhtä tumma julma kuin Batmaninkin. Kahden eri sukupolven orvot yhdistävät voimansa sotaan rikollisuutta vastaan – loputtomaan taisteluun, joka tuhoaa niin ruumiin kuin sielunkin.

Sarjakuvalegenda Frank Miller (300, Sin City) esittelee uuden tarinan, joka sijoittuu kahden klassikon välimaastoon – ajallisesti lähempänä mestariteosta Batman: Ensimmäinen vuosi – ennustellen kuitenkin jo Yön ritarin rankkaa tunnelmaa. Supersuosittu kuvittaja Jim Lee (Batman: Hush, Ryhmä-X) hyppää mukaan seikkailuun, ja yhdessä nämä kaksi mestaria paljastavat uuden näkökulman Batmanin ja Robinin menneisyyteen. Tämä on sarjakuvamaailman tunnetuimman parivaljakon ajaton kokemus, tuoreesti ja sävähdyttävästi kerrottuna.

Batman & Ihmepoika Robin Egmontin verkkokaupassa

Batman 70 vuotta

Avainsanat