Spider-Manin piirtäjä vieraaksi Tampere Kuplii sarjakuvafestivaaleille!

18.11.2009 Tri Tuomio

SPI_1109_C1_lr_Fin

Egmont Kustannus juhlistaa Spider-Man-lehden 30-vuotista taivalta Suomessa tuomalla Tampere Kuplii 2010 sarjakuvafestivaaleille uuden polven Hämispiirtäjän Marcos Martinin.

Espanjalainen Marcos Martin pääsi mukaan Yhdysvaltojen sarjakuvateollisuuteen espanjalaisen kollegansa Javier Pulidon kautta. Pulido tarvitsi toisen taiteilijan apua pysyäkseen aikataulussa Robin: Year One minisarjaa tehdessään. Tätä kautta tie supersankareiden kuvituksen maailmaan aukesi  ja nyt Martin on yksi Marvel-kustantamon Spider-Man piirtäjistä.  Martinin kuvitushistoriasta löytyy lisäksi mm. DC -kustantamon Batgirl: Year one ja Marvelin Dr. Strange: The Oath.

Parhaiten Martinin kädenjälkeen pääsee tutustumaan, kun käy pikaisesti ostamassa uusimman Spider-Manin lehtikioskista. Koko nro 11/2009 on Martinin kuvittama! Martinin kädenjälkeä nähtiin myös lehden numeroissa 3 ja 4/2009.

Marcos Martinin voi tavata Tampere Kuplii festivaaleilla 20.-21.3.2010. Ohjelma ja aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Spider-Man 11/2009 myynissä 18.11. Kuten Kvaakin arvostelussakin todetaan, tämä nro on oiva tutustumisnumero Spider-Man lehteen. Siinä on kokoinainen tarina ja se sopii myös perheen nuoremmille.

Avainsanat