Inuyasha 50!

12.11.2009 Tri Tuomio

inuyasha-50-mangaJoskus matka on tärkeämpää kuin perille pääseminen, mutta ikuisuussarjatkin päättyvät joskus. Inuyashan tarinaa on seurattu jo useita tuhansia sivuja, mutta loppu häämöttää. Viimeinen Inuyasha-pokkari ilmestyy näillä näkymin toukokuussa, joten sankarimme kirmaa pidennetylle kesälomalle tahattoman hyvällä ajoituksella…

Yookai aloitti mangatoimittajan uransa Inuyashalla, joten tunnekuohuja on siis luvassa, kun viimeinen numero paukahtaa keväällä työn alle. Inuyashaa on ollut suuri ilo tahkota. Heikomman sarjan kanssa kuukausittainen pokkari olisi muuttunut väkisin raahattavaksi ikeeksi ajat sitten. Yookain onneksi Rumiko Takahashi osaa tehdä sarjakuvaa, jossa silmä lepää sekä hahmoissa että tarinan kuljetuksessa.

Inuyasha on valtavan suosittu manga, eli Yookai ei ole sarja ainokainen fani. Suosioon on kauniin taiteen ja hahmojen lisäksi monta syvällisempääkin syytä. Inuyasha käsittelee teemoja, joihin on helppo samaistua isollakin ikähaarukalla. Rumiko Takahashin käsittelyssä shonen ei ole pelkkää miekkojen kokojen ja ominaisuuksien vertailua ja loppuhirviöiden pieksentää, vaan lukijan tunne-elämää sorkitaan ikuisesti ajankohtaisilla aiheilla, kuten sisarkateudella, mustasukkaisuudella, ystävyydellä, häpeällä ja tykkäämisen vaikeudella. Kauhuviihteen ja komediallisen seikkailun mausteena on aina sydäntä särkevää tragediaa. Miten kohdata siskonsa, kun on tappanut isänsä ja muut sisarensa? Onko oikein uhrata yksi hyvä sielu, jos sen avulla pelastaa satoja muita?

Japanissa Inuyashan viimeisillekin osille on riittänyt ostajia. Kääntäjän mukaan niitä on saanut metsästää kissojen ja koirien kanssa. Yookai on melko varma, että moni kyydistä hypännyt suomalainenkin lukija haluaa numeron 56 hyllyynsä. Kannattaakin toukokuun alussa olla nopea, niin ei jää ilman.

Nyt ajankohtainen on pokkari numero 50. Siinä onkin ikään kuin juhlan kunniaksi tarjolla roppakaupalla lukijoiden suosikkia Sesshoomarua. Komea, pikkuisen paha ja salaa kiltti. Vähän niin kuin Inuyashakin tarinan alussa. Kun miekoista on kyse, niin mukana menossa on myös Yookain ja kääntäjän suosikki, ilkikurinen vanhus Tootoosai. Älä siis missään tapauksessa lopeta sarjan seuraamista numeroon 49!

Inuyasha #50 EgmontShopissa

Avainsanat