Demian – enkeli vai paholainen?

08.10.2009 Tri Tuomio

demian-sarjakuvaPasquale Rujun kirjoittama kaikkiaan 18-osainen Demian-sarja edustaa tiukinta ja vauhdikkainta uutta rikossarjakuvaa. Siinä kiteytyvät ja jalostuvat Bonelli-kustantamon ja koko italialaisen toimintasarjakuvan parhaat puolet: vetävät, ruudinkatkuiset tarinat sekä erinomaiset vaihtuvat piirroskertojat.

Kirjoittaja Ruju tunnetaan Dylan Dogin ja Tex Willerin vaihtelevista seikkailuista, mutta Demianissa hän on saanut tilaisuuden luoda yhtenäisen tarinakokonaisuuden, jossa yksittäiset seikkailut liittyvät hyvin kiinteästi toisiinsa.

Marseillen yksinäinen sankari vainuaa kaikkein rumimmat ja korruptoituneimmat kuviot raakojen gangsterien ja taustalla operoivien mahtimiesten välillä. Siellä minne laki ja oikeus eivät yllä, Demian on valmis syöksymään sumeilematta kaltoin kohdeltujen kansalaisten avuksi pistoolit loimuten.

Asko A.

Myönnän, että ensiksi ällistyin, kun Demian-suunnitelma esiteltiin minulle: “taasko rikospoliisisarja!?!?!”. En ole mikään innokas rikospoliisiromaanien lukija, mutta siitä huolimatta olin muutaman vuoden aikana tuonut esiin kolme rikos- ja poliisimaailmaan liittyvää henkilöhahmoa (Nick Raider, Julia, Napoleone), ja koska kansainvälisen sarjakuvan puitteissa esiintyi jo monia suurenmoisia salapoliiseja, epäilin, että uusi julkaisu ei olisi riittävän omaperäinen…

…Mutta käytyäni loputtomia keskusteluja Pasquale Rujun kanssa ymmärsin pian, että mainittu käsikirjoittaja, Dylan Dogin lukijoiden vanha tuttu, oli onnistunut luomaan minisarjaansa kiehtovan kerrontailmapiirin…

…Niinpä ei pidä hämmästyä, jos näinä aikoina, jotka kaikki ovat julistaneet vaikeiksi “piirroskirjallisuudelle”, olemme päättäneet heittää vielä yhden haasteen vakuuttamalla uskoamme sarjakuvan mahdollisuuksiin…

Sergio Bonelli

Demian – Muisto ja verikosto Egmontin verkkokaupassa

Avainsanat