Hämis tapaa presidentin!

06.10.2009 Tri Tuomio

Obama-spider-man-sarjakuvalehdessäSpider-Man –lehden numerossa 10/2009 on erityinen koko maailman tuntema vierailija. Itse Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on mukana yhdessä tarinassa ja komeilee myös lehden kannessa. 

Jo vaalikampanjan aikana paljastui, että Obama keräilee mm. Hämähäkkimies-sarjakuvia. Näin ollen tällä maailman vaikutusvaltaisimmalla miehellä on tiedossa, että Suuri valta tuo mukanaan suuren vastuun. Mutta kuinka Obama päätyi sarjakuvan sivuille?

“It was a natural after we learned the new president is a Spider-Man fan,” Marvel editor in chief Joe Quesada 

“We thought, Fantastic! We have a comic-book geek in the White House.“ USA TODAY

Kun sarjakuva julkaistiin Yhdysvalloissa tammikuussa 2009, se oli hurja myyntimenestys. Sadattuhannet amerikkalaiset jonottivat sarjakuvaliikkeiden ovilla saadakseen kotiinsa presidentin ja Hämähäkkimiehen erikoisseikkailun. 

Marvel Comics täyttää tänä vuonna 70 vuotta, ja Hämähäkkimies on seikkaillut yhtäjaksoisesti Suomessakin kohta jo 30 vuotta. Siksipä tässä syksyn spesiaalinumerossa on pitkän Tuomari-seikkailun ja Obama-tarinan lisäksi mukana erikoisartikkeli Marvelista ja sen vaiheista.

Numero 10/2009 ilmestyy 21.10.2009. 

Hämähäkkimies -sarjakuvalehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Avainsanat