Sarjakuvan riemukulkua lokakuussa

01.10.2009 Tri Tuomio

demian-sarjakuvaLokakuun sarjakuva, -manga ja lehtijulkaisut on nyt päivitetty. Kirpsakka, mutta motivoiva syyskeli innostaa meitä esittelemään muutaman lämpöä nostattavan uutuusjulkaisun: Paholaissankari Demian on uusi sarja Tex Willerin kustantajalta. Jokainen Demian-pokkari sisältää 252 sivua vaarallisia tilanteita, joten tähän seikkailuun kannattanee lähteä alusta alkaen. Loppukuussa julkaistaan myös Philippe Buchetin ja Jean David Morvanin luoma scifi-sarja Sillage, jonka tarinassa yhdistyy frankkobelgialaisen sarjakuvan tyylikkyys sekä japanilaisen mangan räjähtävä energia.

natasha-suuri-vedonlyöntiJulkaisu-uunista taiotaan myös jatkoa kuvankauniin ranskalaisemäntä Natashan seikkailuille. Suuri vedonlyönti -albumi on täynnä komellusta, nahistelua ja vaaraa – eurooppalaista sarjakuvaa siis parhaimmillaan! Kuluvan kuukauden juhlittu sankari on kuitenkin Asterix, jonka 50-vuotispäivien kunniaksi Uderzo on taiteillut aivan uuden albumin. Albumi ilmestyy maailmanlaajuisesti 22. päivä, sopivasti Helsingin Kirjamessujen avajaispäivänä. Myös toinen sarjavakuvan kulttihahmo, Lucky Luke, pääsee kuivattamaan ruutiaan lokakuussa. Missisippi-joen silta -uusintapainoksessa katalat Caymanin veljekset aiheuttavat päänvaivaa sheriffillemme.

nemi-sarjakuva-lehtiLehtipuolen odotettu uutuusjulkaisu on Nemi. Oma lehti sarjakuvamaailman ykköspimulle on saletti juttu? Muhkea uutuuslehti esittelee esittelee suomalaisille myös hulvattomat oheissarjat kuten Rocky, Kamut, Leonore ja monta muuta tyyliin sopivaa sankaritarinaa. Ja mitä vielä jäi uupumaan listasta? Korkkareiden X -ja erikoisnumero -painokset, Ihmesarja, Orange Planetin päätösosa…jummijammi! Mutta kaikkiin näihin palataan vielä matkan varrella, joten pysykäähän immeiset kuulolla!

Avainsanat