SHOKKI-panelointia

16.09.2009 Tri Tuomio

Juttelimme sitten 13. päivä (osuvaa, vaikka ei perjantai ollutkaan) SHOKKI-lehdestä Helsingin Sarjakuvafestareilla,  Kulttuuriareena Gloriassa. Lavalla pönöttivät meikäläisen lisäksi sarjakuvatohtori P. A. Manninen (joka myös kirjan suomensi), Tähtivaeltajan päätoimittaja Toni Jerrman sekä 69 Eyesin laulaja Jyrki 69. Kaikki mainitut herrat ovat kauhun asiantuntijoita, sekä faneina että ammattilaisina, joten mikäpä meidän oli siinä rupatellessa. Ja vaikka siltä saattoi päällepäin vaikuttaa, me EMME olleet sopineet yhtenäistä asustusta paneelia varten — yhdenmukaisen mustat tamineet olivat puhdasta sattumaa.

Manninen on jo aiemmin kirjoittanut artikkeleita sekä esitelmöinyt SHOKKI-aiheesta, ja niinpä hän oli oikeutetusti paneelin johtaja — mitä nyt kolme pöydällä istuvaa apinaansa (katso tarkkaan valokuvia) hieman auttoivat. Hän jututti panelisteja ensimmäisistä SHOKKI-kokemuksista, 70-luvun lehtien keräilystä ja yleisesti mielipiteistä sarjan sisällön sekä kehityksen suhteen. Kaikilla löytyi rutkasti mukavia ja hersyviä muistoja, ja naurunhörähdyksistä päätellen keskustelu onnistui huvittamaan yleisöä, jota oli myöhäisestä kellonajasta huolimatta kertynyt paikalle ihan kiitettävästi. Juttua riitti niin paljolti, ettei yleisökysymyksille jäänyt aikaa lainkaan — ja Egmontin pöydälle varatut opuksetkin oli myyty loppuun jo edellisenä aamuna. Pihkura!

Silti, Slemmy olisi varmasti ollut ylpeä kirjan saamasta julkisuudesta ja kiinnostuksesta. Minä puolestani haluan kiittää kaikki mukana olleita, niin panelisteja kuin yleisöäkin. Nyt vaan ostamaan opusta lähimmästä kirjakaupasta tai Egmontin nettikaupasta! Hopi hopi!

Avainsanat