Strippikilpa ratkesi!

15.09.2009 Tri Tuomio

sarjis2009-palkinnot

Egmont Kustannuksen, Ilta-Sanomien ja Sarjakuvantekijät RY:n järjestämä kilpailu Sarjis 2009 – Piirrä sanomalehtisarjakuva on  siis ratkennut. Tekijät palkittiin ja kolmen voittajan töistä koottu albumi Käpylehmipojat & kumppanit julkistettiin Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla 12.9.  Kilpailuun osallistui yli 80 tekijää omilla strippisarjoillaan, ja taso oli todella kova.

Raati kokoontui useampaan otteeseen keväällä 2009, ja täytyypä sanoa, että harvoin on ollut tuomitseminen niin hauskaa puuhaa.  Iso osa stripeistä oli yllättäviä, omaperäisiä ja aivan mahtavasti piirrettyjä. Siinäpä me sitten istuimme kollegoiden kanssa ison pöydän ääressä käkättämässä ja vertaamassa mielipiteitä. Toki jokaisella oli omat suosikkinsa, mutta loppuviimein voittajien suhteen olimme yllättävänkin yksimielisiä.

Olin jostakin syystä vakuuttunut, että lähes kaikki voittajasarjat olivat lähtöisin vanhojen konkareiden kynistä — yllätys olikin muikea, kun voittajakuorista paljastui ihkaoutoja nimiä! On kyllä hieno nähdä, että strippiformaatti houkuttelee yhä uusia tekijöitä tarttumaan kynään ja siveltimeen.

Kilpailun kolme voittajaa löytyy siis uudesta Käpylehmipojat & kumppanit -minialbumista — jos uusi (ja helkkarin hauska!) suomalainen strippisarjakuva kiinnostaa, suosittelen hankkimaan albumin lähimmästä kirjakaupasta! Näistä tekijöistä tullaan taatusti kuulemaan vielä…

Ps. Blogissa loppuviikosta sarjakuvafestareilla järjestetyn Shokki-paneelin pahimmat höyryt

Kuvat palkintojenjakotilaisuudesta: Jaana Suorsa

Osta Sarjis 2009 -voittaja Egmontin verkkokaupasta

Katso Sarjis 2009-kilpailun palkitut Sarjakuvantekijät ry:n sivuita

Sarjis 2009-kilpailun palkintojenjako YouTubessa

Avainsanat