Tervehdys festareilta!

13.09.2009 Tri Tuomio

Terveiset Helsingistä, täällä sitä ollaan. Mukavata on! Toinen päivä sarjisfestareita jo menossa. Parhaillaan Glorian lavalla esitellään venäläistä sarjakuvaa ja Pietarilaista Boomfest sarjakuvatapahtumaa. Sen verran olen jo oppinut, että ikonithan se on perusta ja lähtökohta sille, mistä sarjakuva alunperin on ammentanut. Voisikohan Egmont lähteä Pietariin festareille… ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi!

Eilen lauantain Mangapäivä Lasipalatsilla keräsi aivan mukavasti väkeä. Cosplaykisa toi taas antoisan oman lisänsä yleisöön, joukossa oli väriä eikä vaan farkkuja ja harmaita huppareita. Mm. kustantamastamme Oh! My Goddess sarjasta tuttu hahmo ilmestyi kuvattavaksemme, ihastuttava! Lisäillään kuvia jahka päästään konttorille. Yookai kävi tuomaroimassa Cosplay-kisaa ja esitteli mangojamme. Hän kommentoi sitten itse tunnelmiaan. Lupaili ainakin julkisesti, että tamperelaisista japanilaisravintoloista on tulossa arvosteluja.

Gloriassakin oli väkeä riittänyt, Shokki oli haluttua tavaraa. Niinkin haluttua ettei sitä sunnuntaille jäänyt myytäväksi. Mutta ei huolta, kirjakaupoista ja verkkokaupasta löytyy kyllä. Mutta toimikaa pian, se viedään käsistä. Arkajalat jää ilman!

Lauantaina julkistettiin Sarjis 2009 -kilpailun voittajat. Ensimmäinen sija meni Mikko Saarelaiselle sarjakuvasta Käpylehmipojat, toinen sija Mikko A. Jeskaselle sarjakuvasta Susi-pojan ihmeelliset seikkailut ja kolmossija Esa Holopaiselle sarjakuvasta Kärsämäki. ONNEA PALKITUILLE! Lisää infoa aiheesta tulee myöhemmin ja tietoa uudesta Sarjis 2011 -kilpailusta löytyy jo nyt Sarjakuvantekijät ry:n sivuilta.

Sarjakuvafestareilla on muuten monipuolista ohjelmatarjontaa. Esimerkiksi parhaillaan sarjakuvaneuvoksemme Asko Alanen virittelee laitteita ja aloittaa Dj pestinsä virallisessa festaribaarissa Black Doorissa, taidan kävästä hetken kuuntelemassa mikä Askon musiikillinen teema tänään on…

Tulkaa tänne, vielä ehtii mukaan! Ostakaa vaikka jo joululahjat, minäkin ostin äsken jo yhden. Maksoi kolme euroa !

Avainsanat