Pro gradu: Sarjakuvakirja Suomessa

03.09.2009 Tri Tuomio

Mikä? Sarjakuvakirja Suomessa. Informaatiotutkimuksen pro gradu -tutkielma.

Missä? Oulun yliopisto, Humanistinen tiedekunta.

Milloin? Toukokuussa 2009.

Mikko Paajala tutki pro gradu -työssään Suomessa julkaistuja sarjakuvakirjoja suomalaisen sarjakuvakustantamoiden julkaisupolitiikan kautta. Tavoitteena oli saada selville, minkälaista sarjakuvaa Suomessa julkaistaan ja kuinka kustantajien toiminta vaikuttaa tähän.

Tutkimuksen keskeiset tulokset olivat, että Suomessa julkaistava sarjakuva on monipuolistunut. Nykyään julkaistaan sarjakuvia useammasta genrestä ja alkuperäisten julkaisujen kielivalikoima on laajentunut. Kustantamot ovat valmiita ottamaan taloudellisia riskejä julkaistaakseen hyvinä pitämiään sarjakuvia.

Lataa 107-sivuinen pro gradu  Sarjakuvakirja Suomessa (PDF) ja lue tarkemmin, mitä Jouko Ruokosenmäki kertoi Egmont Kustannuksen julkaisupolitiikasta ja sarjakuvan tulevaisuudesta.

Avainsanat