Jääkiekkokirja 2009-2010 saatavilla

02.09.2009 Tri Tuomio
Teemu Selänne nähdään kerran vielä olympialaisissa.
Teemu Selänne nähdään kerran vielä olympialaisissa.

Jääkiekkokirjan 49. vuosipainos ilmestyy herkulliseen aikaan: Alkamassa on jokaisen kiekkojännärin unelmien kausi.  Tulevan kauden ehdoton kohokohta on Vancouverin olympiakisat, jossa ovat mukana kaikki parhaat NHL-pelaajat. Siitä herkusta kannattaa ottaa kaikki irti. Nykytiedoilla on todennäköistä, että seuraavissa talvikisoissa NHL-pelaajat eivät ole enää mukana, koska kisat pelataan 2014 Sotshissa. Venäjällä ei ole tällä hetkellä mitään sopimusta NHL:n kanssa. Ellei tilanne muutu, taalaliigan seurojen omistajat eivät varmasti päästä pelaajiaan Sotshiin neljän vuoden päästä. Suomi puolustaa Vancouverin kisoissa Torinon 2006 hopeamitaliaan. Teemu Selänne päättää turnauksessa maajoukkueuransa. Todennäköisesti viimeiset olympiakisansa pelaavat myös Saku Koivu ja Jere Lehtinen.

★ ★ ★

Unelmien kauteen on hyvä valmistautua tutkimalla historiatilastoja. Jääkiekkokirja antaa siihen paremmat mahdollisuudet kuin mitkään  yksittäiset nettisivut tai muut teokset maailmassa. Jääkiekkokirjasta voit kerrata kaikkia Leijonien pelaamia arvokisoja tuloksien ja joukkueen kokoonpanojen kautta. Sitä kautta mieleen palautuu unohtumattomia hetkiä – suuria onnen tunteita, mutta myös katkeria pettymyksiä.

Aarne Honkavaara toimitti ensimmäisen taskukokoisen Jääkiekkokirjan kaudella 1961–62.  Sen jälkeen teos on muuttanut muotoaan ja laajentunut koko maailman kiekkoilun yksien kansiin väliin paketoivaksi vuosipainokseksi. Moni on kyseenalaistanut Jääkiekkokirjan tekemisen ja ehdottanut tilastojen julkaisemista sähköisenä versiona. Netissä ei kuitenkaan milloinkaan tilastoja voi esittää yhtä kätevästi toimitettuna, missä pelaajatilastoja, joukkueita, ennätyksiä ja pelaajarekistereitä voisi vertailla ja tutkia yhtä näppärästi. Jääkiekkokirja pysyy tukevasti kasassa ja yhdelle aukeamalle mahtuu tietoa usean kymmenen printatun A4-paperin verran. Ja mikä tärkeintä: Jääkiekkokirjan tiedot ovat luotettavia. Ne on koottu vain virallisista Kansainvälisen jääkiekkoliiton dokumenteista ja eri maiden lajiliittojen ja sarjojen tilastoista, ei hevosmiesten tietotoimiston veikkauksista tai omasta pöytälaatikkovihkosta.

★ ★ ★

Uusi kausi nostaa esiin uudet sankarit ja uudet uroteot. Seuraavat miesten MM-kisat (7.5.–23.5.2010) pelataan Saksassa. Nuoret (20-v.) kisaavat vuodenvaihteessa MM-tittelistä Kanadassa. Poikien (18-v.) MM-kisat järjestetään huhtikuussa Valko-Venäjällä.

Mielenkiintoista kotimaista ja kansainvälistä jääkiekkokautta. Jääkiekkokirja auttaa taustoittamaan aikataulut, turnaukset, sarjat, pelaajat ja ennätykset!

EgmontShop: Osta Jääkiekkokirja 2009-2010

Jussi Heimo, toimituspäällikkö

Avainsanat