Haastattelussa Polle: Maailman monin poni

27.07.2009 Tri Tuomio

Polle – Hevoshullun ihanainen sarjakuvaponi

polle-poniPiirtäjä: Lena Furberg
Julkaisu: Polle seikkaili aluksi Ponnybilderna -lehdessä vuonna 1972, mutta siirtyi sen ilmestymisen loputtua Hevoshulluun ja Min Häst -lehteen. Maailman monimmalla ponilla on vankka fanijoukko Suomessa ja Ruotsissa.
Trivia: Pollen alkuperäinen nimi oli Boris, mutta Pollen omistaja Emma Nieminen muutti nimen ostettuaan sen ratsastuskoulusta.

Millainen olit varsana?

Melko samanlainen kuin nytkin: pieni, pullea ja vastustamattoman ihana! Olen puoliorpo, koska isäni kuoli ollessani pikkuvarsa. Tapaus oli traaginen; hän juoksi suoraan päin seinää Arizonalaisesa rodeossa.

Suosikkiruokasi?

Kaura, joka maistuu parhaalta silloin, kun sen käy vohkimassa suoraan laarista. Tulppaaneita en voi vastustaa. Ja mehevä laidunruoho, aah… Paremman puutteessa karsinan olkipatjakin kelpaa. Tärkeintä on, että purtavaa on riittävästi!

Mikä on lempieläimesi sarjakuvahahmoissa?

Tätä ei moni tiedä, mutta olen aina salaa ihaillut Mustanaamion Hero-hevosta.

Oletko osallistunut ratsastuskilpailuihin?

Liian monta!

Miltä tuntuu olla kaikkien rakastama suosikkisarjishahmo?

Aika mukavalta – joskin ihailijani voisivat lähetellä minulle vieläkin enemmän herkkuja. Minusta on mukavaa olla esikuvana kaikille kisaponeille ja saada heidätkin, etenkin kouluponit, välillä vähän irroittelemaan!

Kuinka monta sivua vielä jaksat seikkailla sarjakuvissa?

Tuota… Yli kolmeen vuosikymmeneen mahtuu melkoisesti sivuja, ööh… voi hyvät hyssykät, en taida osata edes laskea! Jatkan varmasti niin kauan kuin Lena Furberg jaksaa piirtää seikkailuni ja kommellukseni kaikkien luettavaksi.

Lue lisää:

Polle Wikipediassa.

Pollen pilttuu Hevoshullun nettisivuilla.

Haastattelu kokonaisuudessaan on julkaistu Suomen Ratsastajainliiton Hippos -jäsenlehden numerossa 4/2009. Pollen haastattelun ihmisten kielelle tulkitsivat Hevoshullun päätoimittaja Marjo Kylmänen ja vakituinen avustaja Terhi Kemppinen.

Avainsanat