Coralinen tarinan kuvitus ihastuttaa

15.07.2009 Tri Tuomio

Viime perjantain Hesari tarttui alkuvuodesta sarjakuvana ja sittemmin elokuvana julkaistun Coralinen kuvitukseen.

Palkittu kirjailija Neil Gaiman (Sandman, Ikuiset, Neverwhere) loi Coralinesta omaperäisen fantasiatarinan vuonna 2002, joka kietoi pauloihinsa niin nuoret kuin vanhatkin lukijat. Upean, värikylläisen sarjakuvaversion toteutti Gaimanin tarinoita aiemminkin kuvittanut P. Craig Russell.

P. Craig Russell on yksinkertaisesti loistava kuvittaja, yksi sukupolvensa parhaista amerikkalaisista. Hänen puhdas selkeä viivansa on aina yhtä ihastuttavaa katseltavaa. Lovern Kindzierskin pastellivoittoinen väritys on kaunista ja täyteläistä.

Korulauseista huolimatta Hesarin arvion mukaan elokuvan synkän sympaattinen tarina menettää parasta kiiltoaan tällä tavalla kuvitettuna.

Lisää:

Neil Gaiman: Coraline

Will Eisner -palkintoehdokkaat 2009

Coraline teattereissa ensi viikolla

Avainsanat