Sarjakuvatriviaa – käyttäisinkö oljenkorren?

10.07.2009 Tri Tuomio

 

Daltonin veljekset ovat nimeltään Joe, William, Jack ja ...?
LL:n Daltonin veljekset ovat nimeltään Joe, William, Jack ja ...?

Älypää on Suomen suosituin tietovisasivusto, jossa tavoitteena on tietää mahdollisimman nopeasti valittuun aihepiiriin liittyvä oikea vastaus ja tavoitella parhaimmassa tapauksessa pistetilaston kärkipäätä. Kiperässä tilanteessa tietovisan oljenkorsina voit kertaalleen skipata kysymyksen, poistaa kaksi väärää vaihtoehtoa tai pyytää vihjettä. Pelissä edetään tv-formaatti Haluatko Miljonääriksi -tyylillä, sillä ensimmäinen väärä vastaus nollaa kaikki kerätyt pisteet ja palauttaa pelaajan lähtöruutuun- Älypäässä uusia yrityksiä on tosin rajattomasti. 

Älypään aihepiireissä on totta kai mukana sarjakuvat. Legendaaristen sarjakuvasankareiden tietämyksesi voit mittauttaa vaikkapa Lucky Luken, Tex Willerin, Asterixin tai Batmanin osalta. Manga-sarjakuvista löytyy muun muassa Salapoliisi Conan, Death Note, Inuyasha ja Ranma 1/2.

Avainsanat