Sarjakuvia ja mangaa kahvikupin ääressä

01.07.2009 Tri Tuomio
manga cafe helsinki
A smile goes a long way. Kuva: mangacafe.fi

Kyllä kelpaa olla suomalainen manga-fani. Helsingin Uutiset.fi:n mukaan Helsingissä Kaisaniemenkadulla sijaitseva Manga Café on tiettävästi Pohjoismaiden ainoa kahvila, jossa voi muun muassa lukea manga-kirjoja ja -sarjakuvalehtiä. Euroopassa vastaavia kahviloita on vain Pariisissa ja Lontoossa. 

Manga Café tekee yhteistyötä kustantajien kanssa, ja he tarjoavat asiakkaille osan lukuvalikoimasta. Tiskillä puolestaan on tarjolla juomia kahvista ja teestä limuihin ja kaakaojuomiin, chili- ja inkiväärikakkua, suolaisia muffineja, kirsikkapiirakkaa, miso-keittoa ja tofunyyttejä. Herkku- tai lukuhetkeä vauhdittaa taustalla kahvilan teeman mukainen musiikki.

– Mangoja saa vapaasti lukea, ja niihin voi laittaa kirjanmerkkinsä. Ihme, ettei kukaan ole vielä kaatanut kahvia tai teetä niiden väliin. Asiakkaat ovat kovin siistejä: Osa on jopa sanonut, ettei viitsi lukea niitä syödessään, kun tulee muruja, kahvilan omistaja Milla Sainio kommentoi Hesarin NYT-liitteessä.

Avainsanat