Ruutujen jäljillä…

12.06.2009 Tri Tuomio

Olipa keväällä erinomaisen mukavata, kun sain tilaisuuden muistella vanhoja Tampere Kupliin sunnuntaipaneelissa. Vetistelimme yhdessä Asko Alasen sekä Anssi Rauhalan kanssa 70-luvun Zoom-, Ruutu– ja Non Stop –lehtien perään. Kai kaikki ne muistavat? Tai ovat ainakin kuulleet niistä? Nuo maanmainiot viikottaiset (ja myöhemmin joka toinen viikko ilmestyvät) ohuet lehdet esittelivät Suomen kansalle eurooppalaisen sarjakuvan parhaimmistoa – sen sivuilla minäkin tutustuin Sammy Dayhin, Strumffeihin, Pikoon ja Fantasioon ja moniin muihin värikkäisiin hahmoihin. Minua ei edes ärsyttänyt se, että jutut jatkuivat aina numerosta toiseen – päin vastoin, oli mukava jännätä, että miten Yoko Tsuno tai Benjamin mahtaa ensi viikolla kulloisestakin kiipelistä selvitä!

Nykyään nämä sankarit ovat kai tutumpia omista albumeistaan, mutta aika usein kuulee, kuinka ihmiset kaipailevat Ruudun tapaista lehtijulkaisua. Onhan vastaavaa yritettykin pari kertaa, hieman eri konsepteilla. Mitenköhän on, olisiko jo korkea aika Egmontin yrittää jotakin vastaavaa? Miten on, ihmiset?

TEMPO1

Avainsanat