Kun legendat kohtasivat toisensa

05.06.2009 Tri Tuomio

Yksi  Tampereen legendaarisimmista ja kaihotuimmista ikoneista oli pitkään siirrettävä, vanerinen makkarakoppi. Se ilmaantui katukuvaan tavallisesti iltaseitsemältä ja häipyi aamuyön tunteina. Kopin valikoima oli selkeä: makkaranpätkiä ja sinappia.

Nakkifakiiriksikin tituleerattu Niilo “Nipa” Saarikko siirtyi makkara-alalle 40-luvun lopussa ja kauppasi käyrää viisikymmentä vuotta. “Nakkiketju” sai kaupallista tuulta alleen ja parhaimmillaan koppeja oli kolme. Viimeinen nakkikoppi katosi kuitenkin kaupunkikuvasta 1990-luvun lopulla, kunnes keväällä uusi nakkifakiiri oli löytynyt.

Miltä uusi nakkikoppi näyttää ja kuinka myyjän työpäivät sujuvat? Kaupunkilehti Tamperelaisen uutiskuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Katso se tästä.

Avainsanat