Faith no Moore?

22.05.2009 Tri Tuomio

Taas on viikko vierähtänyt, hieman tavallista nopeammin kiitos helatorstain. Mutta ahkeran sarjakuvatoimittajan aherrus ei toki pääty perjantaihin, vaan kotona odottaa jokunenkin käännöshomma vielä valmistumistaan. Päällimmäisenä on syksyllä suomeksi ilmestyvä sarja, jonka julkaisusta viimeksi tänään eräs kollega Helsingistä kyseli. Paljastamatta liigoja voin todeta, että tämä käännöstyö edellyttää mm. Brechtin ja Weillin “Kolmen pennin oopperan” kuuntelemista, Somerset Maughamin romaaneihin tutustumista ja muuta kiehtovaa puuhaa! Näin se sarjakuvaduuni sivistää. 

Asiaan liittyen: varsinkin ensimmäinen MR. BUNGLE -levy kolisi aikanaan todella lujaa, ja vaikka kiekko ei käännöstyön taustamusiikiksi sovellukaan, oli uutinen Faith No Moren laulajana tunnetun Mike Pattonin ja Alan Mooren mahdollisesta yhteistyöstä iloinen yllätys! Näin ne rajat taiteenlajien välistä rikkoutuvat ryskyen. Tuota levyä odottelen innolla!

Avainsanat