Death Note kääntyy elokuvaksi

12.05.2009 Tri Tuomio

Death Note © Tsugumi Ohba & Takeshi Obata
Death Note © Tsugumi Ohba & Takeshi Obata

Death Note on vähättelemättä loistavasti kirjoitettu ja kuvitettu manga, jonka suosio on korkealla niin Japanissa kuin Suomessakin. Nyt Death Noten tarina on ilmeisesti vakuuttanut myös jenkkilän isot leffapomot, sillä Warner Bros hankki hiljan oikeudet tehdäkseen mangan kolmesta ensimmäisestä osasta elokuvan.

Mangasta on jo aiemmin tehty 39-osainen animesarja sekä kolme japanilaista elokuvaa, joten idea Death Notesta leffakankaalla ei ole uusi.

Death Note kertoo Light Yagamista, huippuluokan opiskelijasta, joka saa käsiinsä Death Note -muistikirjan. Kosketettuaan muistikirjaa hänelle ilmestyy kuoleman jumala (jap. shinigami) Ryuuk, joka kertaa Lightille Death Noten säännöt; jos jonkun ihmisen nimi kirjoitetaan muistikirjaan, tuo ihminen kuolee. Pian Light kruunaa itsensä uuden maailman jumalaksi, joka Kiran salanimellä rankaisee rikollisia ja muita pahantekijöitä. Vastustajaksi hänelle ilmaantuu salaperäinen L, jonka älykkyys vetää vertoja Kiran juonitteluille.

Mitään tarkempia tietoja elokuvasta ei sen käsikirjoittajia lukuun ottamatta ole vielä tiedossa, joten voimme vain arvailla näyttelijöitä…

Lähde: Variety

Death Note EgmontShopissa

Avainsanat