Lapin Kansa: Kauneinta mangaa

11.05.2009 Tri Tuomio
hellsing
Hellsing © Kohta Hirano

Lapin Kansan numerossa 29.4. valokeilaan pääsi Egmontin suomeksi julkaisema Hellsing-manga. Kohta Hiranon luoma vampyyritarina kuuluukin yleisesti mangojen aateliin, vaikka sitä ei suositellakaan alle 15-vuotiaille.

Manga kertoo Englannin kuningaskunnan palveluksessa olevasta Hellsing-organisaatiosta, jonka tehtävänä on taistella vampyyreita vastaan. Tietenkään organisaatio ei toimi aivan omillaan, vaan sen liittolaisena ja valttikorttina on Alucard-niminen vahva vampyyri, jonka tielle ei kannata asettua poikkiteloin!

Lapin Kansa -lehden toimittaja vakuuttui mangan laadusta;

Mehukkaasta maailmasta huolimatta Hellsingin parasta antia on piirrosjälki: synkkää, painavaa mustaa ja lennokkaita viivoja. Hirano ilmaisee ihailtavan paljon vääristyneillä hahmoillaan, ja tuo luonteen esiin niin autoista kuin demoneista.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen sarja joka kuuluu jokamiehen mangatuntemukseen.

– Sami Nyyssölä

Lue koko artikkeli Lapin Kansan kotisivuilta.

Hellsing EgmontShopissa

Avainsanat