Lassin ja Leevin suositut seikkailut

05.05.2009 Tri Tuomio
© by Bill Watterson
Kuva © by Bill Watterson

Lassi ja Leevi syntyivät vuonna 1985 amerikkalaisen sarjakuvapiirtäjä Bill Wattersonin kynästä. Siitä hetkestä lähtien pojan ja lelutiikerin seikkailut levisivät ympäri maailman ja herättivät kutkuttavan naurun lukijoiden vatsanpohjissa.

Mielestäni Lassi ja Leevi ei saavuttanut suurta suosiotaan vain loistavan komiikkansa vuoksi, vaan koska välillä sarjakuva otti vakavampiakin kantoja asioihin. Matkan varrella käsiteltiin mm. kuolemaa, karkaamista kotoa, lujaa ystävyyttä ja koulukiusausta. Kun asiat esitettiin 6-vuotiaan pojan näkökulmasta, tulokset olivat mieleenpainuvia.

Vuonna 1995 Watterson ilmoitti lopettavansa Lassin ja Leevin piirtämisen -tämä oli shokki kaikille niille faneille, jotka uskollisesti lukivat Lassia ja Leeviä sanomalehdistä tai lainasivat albumeita loputtomiin kirjastosta (kuten minä!).

Viimeisessä albumissaan Viimeinen valssi Lassi ja Leevi jättivät hyvästinsä lukijoille ja lähtivät lumikelkan selässä tutkimaan lumenpeittämää maailmaa. En itkenyt. Ainakaan paljon.

Kesällä saamme sukeltaa uudelleen Lassin ja Leevin maailmaan, kun Egmont julkaisee alkuperäiseen amerikkalaiseen Yukon ho! -kirjaan perustuvan, uusiksi ladotun ja uudesta, tarkkaviivaisesta digimateriaalista painetun kokooman Erämaa kutsuu.

“Luulen, että uneksimme siksi, ettei meidän tarvitsisi olla pitkään erossa toisistamme. Jos olemme toistemme unissa, voimme leikkiä yhdessä koko yön.”

– Leevi

Kuuluvatko Lassi ja Leevi teidän suosikkeihinne? Kertokaa ihmeessä, mitkä stripit puhuttelivat teitä ja jäivät mieleen! Omat henkilökohtaiset suosikkini olivat dinosaurustarinat ja varsinkin Lassin isän järjestämät telttaretket 🙂

Avainsanat