Kuplii

30.03.2009 Tri Tuomio

Kuplii on tältä vuodelta ohi ja Tampereen katukuva on cosplay-ilakoinnin jäljiltä taas harmaantunut tavalliseen takatalvi/kevään odotus -lookiinsa. Kupliin parasta antia oli tuttuun tapaan ajatustenvaihto sarjakuvatuttujen (ja -tuntemattomienkin) kanssa, sekä aina sarjistapahtumissa pakollinen omien sarjakuvakokoelmien kartuttaminen. Tällä kertaa ostoskassiin päätyi Sarjakuva Finlandian voittaja Sarasvatin hiekkaa ja Rupriikin Poika Vesanto -näyttelyn katalogi sekä valikoima kilpailijoiden tuotteita 😉 Egmontin pöydän myydyin tuote taisi olla odotetusti Eläkeläisten Korkeajännitys.

Poika Vesanto kuuluu suomalaisen sarjakuvan tuntemattomiin suuruuksiin, jonka on jo aika saada hänelle kuuluva arvostus yhtenä taitavimmista suomalaisen sarjakuvan pioneereista. Tiesin entuudestaan Vesannon sarjakuvatyöt suurinpiirtein, mutta minulle oli yllätys hänen tuotteliaisuutensa kirjan kansien kuvittajana. Poika Vesanto -näyttely valitettavasti sulkeutui Kupliin myötä, mutta Finlaysonin alueella sen sijaan jatkaa vielä Asterixin maailma -näyttely Lastenkulttuurikeskus Rullassa aina 19.4. asti.

Näkemisiin Kupliin merkeissä taas ensi vuonna!