Sarjakuva Finlandia

27.03.2009 Tri Tuomio

Tampere Kuplii ry:n yhteistyössä Luova Tampere -ohjelman kanssa perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon jakoi tänä vuonna legendaarinen näyttelijätär Seela Sella Tampere Kuplii festareiden avaustapahtumassa.

Sarjakuvien ilmeikkyys, nerokkuus ja kiehtovuus olivat lumonneet Sellan ja tuomarina toimiminen oli ollut hänelle erittäin mieluinen tehtävä. Sella toi esille  sarjakuvien liian vähäisen arvostuksen ja toivoikin median antavan palkinnolle, palkituille ja sarjakuville yleensä ansaitsemansa tilan mediassa.

Yhdeksän ehdokkaan joukosta Sella valitsi Risto Isomäen, Petri Tolppasen ja Jussi Kaakisen teoksen Sarasvatin hiekkaa vuoden 2009 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon arvoiseksi.

Komea palkinto, upea palkitsija ja ennen kaikkia loistavat palkinnon saajat!

Tampere Kupliissa tapahtuu viikonlopun aikana kaikkea muutakin mielenkiintoista eli eikun tapahtumaan tutustumaan 🙂