Sarjakuvafestivaalit – Kautta Teutateksen!

12.02.2009 Tri Tuomio

Traconin jälkeen on myös elämää, kautta Teutateksen!

Asterix -näyttely 10.3. – 19.4.

Paikka: Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tampere

“Hulluja nuo roomalaiset!” on kaikille tuttu toteamus sarjakuvasta Asterix. Lukuisat albumit kertovat tarinaa, jossa pieni Gallialainen kylä puolustaa rajojaan Rooman imperiumia vastaan Akvavitix-tietäjän taikajuoman avulla. Tarinan päähahmoja ovat Asterix, pieni mutta pippurinen soturi, ja hänen hiidenkiviä rakastava ystävänsä Obelix. Vuosien saatossa myös useat kyläläiset ovat tulleet lukijoille hyvinkin tutuiksi!

Kautta Teutateksen! -näyttelyssä kävijöillä on tilaisuus tutustua syvemmin sarjakuvan hahmoihin ja taustoihin, sekä tietenkin historiaan.

Tampere Kuplii: Sarjakuvafestivaalit 27. – 29.3.

Paikka: Tampere (Finlaysonin alue, vanha kirjastotalo, Tampereen Yliopisto, Kahvila Hertta, Galleria Rajatila, Bukra Galleria)

Tampere Kuplii tänä vuonna kolmannen kerran! Sarjakuvan ystäville tämä vaatii ehdottoman merkinnän kalenteriin, sillä tarjolla on sarjakuvia laidasta laitaan ja uudesta vanhaan! Mukana on niin isoja kuin pieniäkin kustantamoita, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Alueella voi nähdä jälleen myös upeita cosplay-asuja!

Tapahtuma kestää kolme päivää, joten innokkaimmille on riittämiin aikaa kiertää kaikki tapahtuman näyttelyt ja ohjelmat sen lisäksi, että käyvät penkomassa sarjakuvien laajaa kirjoa!

Tampere Kuplii
Sarjakuva Finlandia

Avainsanat