Kapteeni Britannia

10.02.2009 Tri Tuomio

Suurin osa maapallon supersankareista on kotoisin (ei liene yllätys) Amerikasta; Hämähäkkimies, Ihmeneloset, Ryhmä-X, Batman… Teräsmieskin varttui jenkkilässä, vaikka syntyikin Kryptonilla. Mutta nyt on muun maailman vuoro; Englanti iskee omalla supervoimilla kyllästetyllä sarjakuvasankarillaan! Hyvät naiset ja herrat;  Kapteeni Britannia!

kapteenibritannia

Kapteeni Britannia on Englannin ikioma supersankari, jonka seikkailut poikkeavat koko lailla amerikkalaisten virkaveljien edesottamuksista. Velho Merlin siirtää hänet vääristyneeseen rinnakkaismaailmaan, jossa kaikki supersankarit on tapettu… ja siellä myös Kapteeni kohtaa oman kuolemansa. Ja tämä on vasta huikean sarjakuvatarinan alku!

Kapteeni Britannia on Alan Mooren (Vartijat, V niin kuin Verikosto) ja Alan Davisin (Ihmeneloset: Loppu, Ryhmä-X) varhainen yhteistyö, jonka sivuilla mestarit näyttivät, miten tyylikkäästi supersankarisarjakuvaa voi tehdä. Vuoroin runollinen, vuoroin brutaali tarina tempaa lukijansa mukaan mielikuvitukselliseen ja unohtumattomaan seikkailuun!

Kapteeni Britannia on Mooren ainut Marvelille laatima sarja, eikä sitä ole aiemmin suomennettu missään muodossa.

Egmont julkaisee Kapteeni Britannian 11.3.

Avainsanat