Vartijat – Uusintapainos

03.02.2009 Tri Tuomio

vartijat-sarjakuva-romaaniPientä hehkutusta kehiin – Vartijat -sarjakuvaromaanin uusintapainos! Ja tämä, jos mikä, on sen ansainnut…

Alan Mooren (V niin kuin verikosto, Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga) pääteos, The Watchmen, muutti 80-luvulla lopullisesti suuren yleisön käsityksen sarjakuvasta. Se on huomioitu Hugo-palkinnolla sekä tittelillä, jonka mukaan se kuuluu kaikkien aikojen kymmenen parhaimman sarjakuvan joukkoon.

Egmont julkaisi teoksen suomeksi vuonna 2006, ja niin Vartijat päätyi Suomen kirjakauppojen hyllyihin. Mutta pöly ei ehtinyt edes laskeutua teoksen kansille, kun se oli jo loppuunmyyty. Nykyään Vartijat on jopa kirjastoissa usein lainassa ja sen saa käsiinsä vain varauksen kautta.

Vartijat kertoo monimuotoisen ja polveilevan tarinan maailmasta, jossa naamioituneet sankarit ovat osa ankeaa todellisuutta. Kun joku alkaa tappaa vanhoja sankareita, omalaatuinen (ehkä vähän myös skitsahtava?) naamiokostaja Rorschach alkaa tutkia tapausta. Onko hän vainoharhainen, vai onko murhien takana juoni, joka saattaa johtaa kolmanteen maailmansotaan?

Nyt henkeen ja vereen sarjakuvien nimeen vannovat voivat hihkua innosta, sillä Egmont julkaisee Vartijat -uusintapainoksen 25.2.!

Lisäksi odotettavissa on suuren budjetin Watchmen -elokuva, joka saapuu teattereihin 6.3. Elokuvan sivuilla voi vierailla osoitteessa http://watchmenmovie.warnerbros.com/

Vartijat -sarjakuva Egmontin verkkokaupassa

Avainsanat